Smakfull og enkel pizza med grov bunn

Bunn:

ca 1/4 pk tørrgjær 
2 dl lunket vann 
2 ss olivenolje 
2,5 dl sammalt spelt 
2,5 dl hvetemel 
1/2 ts salt 

Saus/fyll: 

1/2 pk hakkede tomater 
1 ss tomatpuré 
1/4 løk 
paprikakrydder 
salt 
pepper 

1/2 paprika 
1/2 pk hamburgerrygg (skinke) 
1/4 løk 
ca 4-5 cherrytomater
1 ss olivenolje 
pinjekjerner 
mais 
ost 

Begynn med å blande gjær ut i vann. Tilsett olje og salt og deretter mel. Elt deigen til den blir smidig og sett til heving. Fres løk i en panne, og bland sammen de hakkede tomatene, tomatpuré og løk. Kok opp. Bruk en stavmikser til det blir en jevn blanding. Smak til med krydder. Kjevle deigen utover, slik at den passer i en langpanne (tynn!). Fordel sausen utover. Skjær paprika, løk og tomat i biter og vend i olivenolje. Ha det på pizzaen. Skjær skinke i biter og ha den også på. Rist pinjekjerner og ha de på sammen med mais. Strø ost over til slutt. Stek på 220 grader i ca 15 min. Server med salat og rømme og/eller dressing.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar