ca 1/4 pk tørrgjær
2 dl lunket vann
2 ss olivenolje
2,5 dl sammalt spelt
2,5 dl hvetemel
1/2 ts salt
Saus/fyll:
1/2 pk hakkede tomater
1 ss tomatpuré
1/4 løk
paprikakrydder
salt
pepper
1/2 paprika
1/2 pk hamburgerrygg (skinke)
1/4 løk
ca 4-5 cherrytomater
1 ss olivenolje
1 ss olivenolje
pinjekjerner
mais
ost
Begynn med å blande gjær ut i vann. Tilsett olje og salt og deretter mel. Elt deigen til den blir smidig og sett til heving. Fres løk i en panne, og bland sammen de hakkede tomatene, tomatpuré og løk. Kok opp. Bruk en stavmikser til det blir en jevn blanding. Smak til med krydder. Kjevle deigen utover, slik at den passer i en langpanne (tynn!). Fordel sausen utover. Skjær paprika, løk og tomat i biter og vend i olivenolje. Ha det på pizzaen. Skjær skinke i biter og ha den også på. Rist pinjekjerner og ha de på sammen med mais. Strø ost over til slutt. Stek på 220 grader i ca 15 min. Server med salat og rømme og/eller dressing.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar