Nydelig og enkel ostekake





Denne oppskriften fant jeg opprinnelig >her<, men jeg bruker mine egne små justeringer. Du trenger:

300 g Digestive kjeks
130 g margarin

1 pk sitrongelé
2 dl vann
3 dl fløte
1 pk rømme
1 pk Philadelphia kremost naturell
5 ss melis
1 ts vaniljesukker

1 pk gelé med valgfri smak
4 dl vann

Knus kjeks slik at den blir helt finkornet. Smelt margarin, og bland sammen med den knuste kjeksen. Trykk dette utover i en form. Lag sitrongelé, men ikke bruk så mye vann som angitt på pakken. Bruk bare 2 dl vann. Avkjøl. Pisk krem av fløten, og pisk sammen rømme, philadelphia, melis og vaniljesukker i en annen bolle. Pass på at du får en jevn blanding uten klumper. Rør sammen krem, osteblanding og avkjølt gelé. Hell utover kjeksbunnen, og bruk valgriftt redskap til å få den så jevn som mulig. Sett i kjøleskap til den er stivnet (noen timer). Lag geléen som skal være på toppen (jeg brukte bringebærgelé), men ikke bruk så mye vann som angitt. Her brukte jeg 4 dl, istedet for 5. Avkjøl. Hell utover kaken med en forsiktig og tynn stråle, slik at fromasjen ikke blir ødelagt. Sett kaldt til geléen er stivnet (helst over natta).

1 kommentar: